NEC oriënteert zich op investeerders uit Midden-Oosten

30 november 2016, 19:27

Het is niet uitgesloten dat er op termijn invloeden uit het Midden-Oosten zullen komen bij NEC. De Nijmeegse eredivisionist oriënteert zich op samenwerkingen met investeerders uit dit gebied. De plannen van technisch adviseur Danny Hoekman en algemeen directeur Bart van Ingen zijn echter nog niet concreet.

"Het is allemaal nog heel prematuur", laat Hoekman optekenen door het Algemeen Dagblad. "Bart en ik hebben hier enkele maanden geleden ook al eens over gesproken. Het is niet zo dat ik nu concrete partijen heb die kijken of ze in NEC willen participeren. Maar het is bekend dat ik daar contacten heb en dat er daar interesse is om te investeren in het Europese voetbal. De club staat daar open voor", stelt Hoekman, die sinds kort niet meer technisch manager, maar technisch adviseur is bij NEC.

Hoekman heeft trainerservaring in onder meer Abu Dhabi, Qatar en Saoedi-Arabië, dus is de link met het Midden-Oosten niet onlogisch. "We moeten eerst kijken of er een partij is die interesse toont om te investeren in NEC. Dergelijke partijen denken vaak toch eerst aan steden als Londen, Parijs en Barcelona en aan competities die daarbij horen. Dat wil echter niet zeggen dat het uitgesloten is dat ze interesse hebben in Nederland. Dat is toch iets om over na te denken", aldus Hoekman.

Het nieuws komt tijdens de perikelen bij ADO Den Haag met de Chinese clubeigenaar naar buiten. Een volledige overname, zoals bij ADO gebeurde, zal bij NEC echter niet aan de orde zijn. "We zijn nog aan het brainstormen wat er mogelijk zou zijn. Ik zit niet te wachten op een situatie zoals die met Wang bij ADO Den Haag. Je moet als club wel altijd baas in eigen huis blijven. Het is goed dat je verder kijkt, maar niet ten koste van alles."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen