Problemen bij ADO: "Alles valt of staat met die rekening"

30 november 2016, 20:01   Bijgewerkt: 2 december 2016, 09:21

Mattijs Manders, de algemeen directeur van ADO Den Haag, heeft tekst een uitleg gegeven over de perikelen die momenteel nadrukkelijk spelen in het Kyocera Stadion. Omdat een flink geldbedrag van de Chinese grootaandeelhouder United Vansen uitblijft, gaat de club waarschijnlijk juridische maatregelen treffen tegen haar eigen clubeigenaar. "De sfeer is er niet beter op geworden."

Rumoerige vergadering

Afgelopen dinsdag vond er een algemene aandeelhoudersvergadering plaats bij ADO, waarbij een delegatie van grootaandeelhouder United Vansen (Hui Wang en consorten), de gemeente Den Haag, HFC ADO Den Haag, de commissarissen, de financiële man van ADO en Manders zelf. Bij aanwezig waren. "De algemene aandeelhoudersvergadering was rumoerig", zegt directeur Manders bij ADO TV. "We waren het niet met elkaar eens over bepaalde onderwerpen. Dat er een verschil van inzicht en mening is, moge duidelijk zijn. Jammer, want dit helpt ons niet."

"Het zijn twee vervelende dagen geweest voor ADO. We werken met z'n allen hard voor het belang van deze club en willen vooruit, maar dit helpt dus niet in het realiseren van onze ambities", vervolgt Manders. Het is duidelijk waar het misgaat. Bij het indienen van de jaarcijfers is het voor ADO cruciaal dat een hele grote debiteur een vette rekening betaalt. Gek genoeg is dit de grootaandeelhouder zelf, die al een tijd geleden een flink geldbedrag beloofde maar nog nooit over de brug gekomen is.

Chinees geld blijft maar uit

"Wij doen er als bestuur voor de aandeelhouders alles aan om de debiteuren hun rekeningen te laten maken. Die ene grote debiteur is United Vansen zelf. Als aandeelhouder kunnen zij zelf niet verwachten dat ik er niet alles aan doe om die rekening betaald te krijgen. Wij denken dat er in het verleden toezeggingen zijn gedaan, op basis waarvan ADO geacteerd heeft en kosten heeft gemaakt. Wij zijn de afspraken nagekomen en dat moet de debiteur ook doen. Het gaat voor ADO om een zeer substantieel bedrag", legt Manders uit.

ADO lijkt dus juridische stappen te nemen tegen United Vansen. "Als we er met elkaar niet uit kunnen komen, dan is het in Nederland zo geregeld dat je een rechter vraagt om een oordeel. Daar kan het op uitdraaien", geeft Manders aan.

Jaarcijfers pas na deadline

Door de moeilijke situatie kunnen de jaarcijfers niet tijdig worden ingediend bij de KNVB. "Dat is uitermate vervelend en zorgt voor veel extra werk. De gevolgen zijn onvoorzien, daar maak ik me zorgen over. We moeten alle zeilen bijzetten. De cijfers zijn niet slecht, maar alles valt of staat met de openstaande rekening. Het is een onwenselijke en bizarre situatie", aldus Manders. "Het is jammer dat UVS zegt dat ze niet bekend zijn met het financiële probleem van ADO. We hebben namelijk veel over dat onderwerp gesproken. Blijkbaar gaat er iets niet goed in de communicatie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen