Wethouder na 'dovendialoog': "Wang heeft geen visie"

2 december 2016, 09:18

Tom de Bruijn, wethouder (Financiën) van de gemeente Den Haag, is niet te spreken over Hui Wang. De clubeigenaar van ADO Den Haag heeft volgens hem 'geen visie waar het met de club naartoe zou moeten'. De Bruijn heeft dit woensdagavond volgens het ANP gezegd in een commissievergadering van de Haagse gemeenteraad.

De Bruijn zat dinsdag om tafel met ADO en het Chinese United Vansen, dat de club in handen heeft. Omdat ADO al heel lang wacht op een substantieel bedrag van het bedrijf van Wang, gaat het juridische stappen nemen. Ondertussen maakt de wethouder zich flinke zorgen. Hij stelt dat het nog maar de vraag is of de spelers in januari hun salaris kunnen ontvangen, aangezien dat afhangt van 'hoe groot het liquiditeitsprobleem is en welke keuzes worden gemaakt.'

De deadline voor het indienen van de jaarcijfers verstrijkt op deze woensdag, maar ADO heeft nog niets ingeleverd bij de KNVB. Mogelijk bestraft de voetbalbond de club nu met een puntenstraf of een boete. "Maar het kwartje leek niet te vallen. Het was een beetje een dialoog van de doven", zegt wethouder De Bruijn over de algemene aandeelhoudersvergadering van dinsdagavond. ADO-directeur Mattijs Manders gaf ook al aan dat dit een zeer roerig onderhoud was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen