United Vansen reageert fel: "Verkeerd beleid van ADO"

2 december 2016, 09:18

United Vansen, het Chinese bedrijf van Hui Wang dat ADO Den Haag in handen heeft, is momenteel de gebeten in hond in Den Haag wegens het uitblijven van een langverwachte betaling. ADO wil juridische stappen nemen tegen de investeerders, die ook door de Haagse gemeente in een kwaad daglicht worden gesteld. United Vansen is nu met een felle reactie gekomen.

De Telegraaf heeft een statement van het Chinese bedrijf gepubliceerd, die geschreven is door Terry Wang, de zoon van clubeigenaar Hui Wang. Daarin wordt duidelijk dat de Aziaten niet blij zijn met de situatie. "Met grote spijt hebben we vandaag vernomen dat er onder de bevolking van Den Haag en onder de medewerkers en fans van ADO Den Haag grote onrust is ontstaan over de financiële toekomst van ADO Den Haag", zo klinkt het in het statement. UVS wil de zorgen wegnemen. "We zullen natuurlijk nooit toestaan dat een prachtige club als ADO Den Haag failliet gaat."

In de zomer van 2014 werd ADO overgenomen door United Vansen. De Chinezen stellen dat ze als voorwaarde hadden gesteld dat de Haagse club uit zichzelf zwarte cijfers zou schrijven en dat zij dan op hun beurt zouden investeren in de selectie, jeugdopleiding en accommodatie. United Vansen is teleurgesteld in het beleid van ADO en stelt dat de club door de verliezen niet aan zijn voorwaarde heeft voldaan. "Deze verliezen zijn niet veroorzaakt door United Vansen maar door verkeerd beleid van het management."

"Van ons – als grootaandeelhouder - wordt nu verwacht dat we alle verliezen opnieuw afdekken, terwijl voor ons een betere controle op de leiding van ADO Den Haag voortdurend onmogelijk wordt gemaakt. Dit is wat ons betreft onacceptabel. We denken trouwens dat deze gang van zaken ook voor iedere Nederlandse eigenaar net zo onacceptabel zou zijn", zo gaat het verder. "We willen alle fans van ADO Den Haag laten weten dat we opnieuw bereid zijn de club financieel te ondersteunen. Maar dan wel in een situatie waarin wij, zowel op directie niveau als ook bij de Raad van Commissarissen, stevig vertegenwoordigd zijn."

Lees ook: Problemen bij ADO: "Alles valt of staat met die rekening"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen