Barça hapert met Cillessen en kwintet debutanten

30 november 2016, 23:56   Bijgewerkt: 1 december 2016, 00:00

FC Barcelona is er woensdagavond niet in geslaagd om derdeklasser Hercules CF opzij te schuiven in de zestiende finale van de Copa del Rey. Op bezoek bij de voormalig club van Royston Drenthe werd er, met Jasper Cillessen onder de lat, met 1-1 gelijkgespeeld.

Vlak nadat net op tijd voorkomen werd dat Marlon Santos - door administratieve onvolkomenheden niet speelgerechtigd bij Barça - zou meespelen, werd er afgetrapt in Alicante. Barça trad aan met een B-elftal, waardoor Cillessen de kans kreeg onder de lat en de grootste sterren ontbraken. Paco Alcácer mocht daarom voorin beginnen en zag al snel een vrije trap goed gekeerd worden door keeper Ivan Buiges.

Carles Aleñá, Alex Carbonell en Borja López verschenen aan de aftrap en maakten daarom hun officiële debuut voor Barcelona, dat in de eerste helft niet tot scoren kwam. Cillessen werd vlak na rust aan het werk gezet, maar redde prima op een inzet van José Gaspar. Toch kwam Hércules even later verrassend op 1-0. David Mainz was met de borst trefzeker bij de tweede paal, waardoor een stunt in de maak was.

Lang kon de thuisploeg er echter niet van genieten. Debutant Aleña bracht Barça op fraaie wijze op gelijke hoogte. De doelpuntenmaker werd vlak daarna gewisseld voor Marc Cardona, die ook zijn debuut beleefde bij de Catalaanse topclub. Dat gold ook voor Nili. Cardona was dicht bij de winnende treffer, maar Buiges had een geweldige redding in petto namens Hércules. Het bleef zodoende bij 1-1, waardoor de return nog een beetje spannend zal zijn. Naar verwachting zullen er dan wel meer belangrijke spelers meedoen bij Barça, dat komende zaterdag El Clásico tegen Real Madrid speelt.

Zesklapper Atlético

Atlético Madrid kan plaatsing bij de laatste zestien ploegen niet meer ontgaan. De machine van coach Diego Simeone walste over CD Guijuelo, een club uit de Segunda División B (Groep 1), heen: 0-6. De doelpunten werden verzorgd door Saúl Ñiguez (penalty), Sime Vrsaljko, Ferreira-Carrasco (tweemaal), Angel Correa en Roberto Núñez.

De returnwedstrijden staan gepland voor 20, 21 en 22 december. Real Madrid heeft haar tweeluik tegen Cultural Leonesa (1-7 en 6-1 winst) al afgerond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen