Clasie dolblij met eerste goal: "Lang op moeten wachten"

1 december 2016, 07:55

Jordy Clasie maakte in de zomer van 2015 de transfer van Feyenoord naar Southampton en moest bijna anderhalf jaar wachten op zijn eerste doelpunt voor de Premier League-club. Deze kwam er woensdagavond, in de met 0-2 gewonnen League Cup-kwartfinale tegen Arsenal. Clasie moest dus even geduld hebben, maar zijn eerste doelpunt voor The Saints was wel meteen een belangrijke.

Clasie opende na dertien minuten spelen de score in het Emirates Stadium van Arsenal, met een fraaie pegel. "Dit voelt geweldig. Ik heb er lange tijd op moeten wachten, maar de dag is eindelijk gekomen", glimlacht hij na afloop voor de camera van Sky Sports. De middenvelder droomt nu van de League Cup-winst. "We moeten nu geloven in de eindzege. Iedereen dacht vooraf ook dat Arsenal van ons zou winnen, maar je hebt weer gezien dat er in de beker van alles mogelijk is. Ik kijk uit naar de halve finale", aldus Clasie, die het met Southampton gaat opnemen tegen Liverpool. De club van de oud-Feyenoorder speelt eerst thuis.

In de optiek van Clasie was het duel met Arsenal een van de betere wedstrijden van het seizoen van Southampton. "Iedereen vocht voor elkaar, we hebben genoten van deze heerlijke wedstrijd", aldus Clasie. "We hebben het heel goed gedaan als team, met spirit en een compacte organisatie. We gaven weinig ruimtes weg. We wisten ook dat Arsenal ons in de problemen konden brengen als we dat wel zouden doen. Ze misten veel spelers, maar hadden nog genoeg kwaliteit op het veld staan. Maar we hebben lekker gespeeld en veel kansen gecreëerd. We hadden er zelfs nog meer kunnen maken, maar we hebben met 0-2 gewonnen en daar zijn we we zeer blij mee", besluit de genietende Oranje-international.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen