Speciale avond voor Enzo Zidane: "Dit is het begin"

1 december 2016, 09:02   Bijgewerkt: 1 december 2016, 09:10

Het was woensdag de dag van Enzo Zidane. De zoon van Zinedine Zidane maakte in het Copa del Rey-duel met Cultural Leonesa zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Real Madrid en het werd een speciale avond voor de 21-jarige middenvelder. Hij had amper tien minuten nodig om zijn eerste goal te maken voor de Spaanse topclub. Zijn eerste schot was meteen raak. "Dit is het begin."

Enzo Zidane tekende voor de 4-1 in het bekerduel dat uiteindelijk met 6-1 gewonnen werd. Het jeugdproduct van Real Madrid was trefzeker op een manier waarop zijn vader vroeger ook vaak net wist te vinden. "Het was een speciale avond. Ik heb een tijdje moeten wachten op mijn kans, maar deze is nu gekomen. Scoren bij je debuut voor Real Madrid is een droom die uitkomt. Ik ben heel blij dat dit gebeurd is in Bernabéu. Het was echt bijzonder. Maar dit is pas het begin en ik moet hard werken om meer kansen te krijgen en een bijdrage te kunnen leveren aan het team", aldus Zidane junior.

Als zoon van een voormalig topspeler is de druk groot voor een jongen als Enzo Zidane. Hij probeert daar zo goed mogelijk mee om te gaan. "De selectie gaat wat dat betreft goed met mij om. De spelers hebben me een warm welkom gegeven en geven me advies. Dat is zeer belangrijk voor jonge jongens. Daardoor kan ik samen met hun van het voetbal genieten", zegt de jongeling. "Dat geldt ook voor de andere jonge spelers. Bij een club als deze kan je continu van alles leren. Dat kan alleen al door de beste spelers ter wereld aan het werk te zien."

"Het is een belangrijke dag voor de debutanten, ook voor Rubén Yanez", vervolgt Zidane, die wel toegeeft dat het toch iets specialer voor hem was dat zijn zoon Enzo binnen de lijnen verscheen. "Maar de vreugde die je dan als ouder hebt, duurde na zijn goal maar twee seconden bij mij", knipoogt de Fransman. "Ik zal er met hem over praten als ik alleen ben, maar als trainer praat ik liever over het geheel", besluit de keuzeheer van Real Madrid.

Zinedine Zidane kwam tussen 2001 en 2006 in totaal tot 49 in 225 duels voor Real Madrid, waarmee de Fransman met Algerijns-Berberse roots in 2002 de Champions League en de Europese Supercup wist te winnen.

[photo,6831,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen