Jacobs: "Munsterman kan nog aangeklaagd worden"

1 december 2016, 09:11

Vandaag (donderdag) is de laatste dag van Onno Jacobs in de functie van interim-directeur van FC Twente. De beleidsbepaler heeft besloten een boekje open te doen over de gang van zaken bij de club en stelt dat het duo Joop Munsterman en Aldo van der Laan alsnog aangeklaagd kan worden.

"Dat zouden de KNVB en andere partijen kunnen doen. De belastingdienst (FIOD) is een onderzoek begonnen, er hangt Twente nog een claim van enkele miljoenen boven het hoofd", legt hij uit aan De Volkskrant. Volgens crisismanager Jacobs had de KNVB in december 2015 de licentie van Twente in kunnen trekken. "Er waren voldoende aanwijzingen dat bij Twente wanbeleid is gevoerd", zegt Jacobs. "Het vorige bestuur is te ver gegaan. Al na drie dagen ontdekten we een dubbele commissieovereenkomst bij de transfer van Tadic. Ik heb het meteen gemeld bij de KNVB. Het ging om miljoenen euro's."

"Ik begrijp niet waarom de licentiecommissie niet eerder hardere maatregelen heeft genomen. De boete van 45 duizend euro na de transfer van Ziyech van Heerenveen naar FC Twente stond niet in verhouding met de handelwijze van de club", zegt hij eerlijk. Jacobs heeft geen goed woord over voor de werkwijze van Munsterman. "Het toezicht ontbrak en als de commissarissen dat al deden, durfden ze Munsterman niet aan te spreken. De wijze waarop de transfer van Tadic en de commissie voor zijn zaakwaarnemer buiten de boeken werd gehouden, was typerend voor hoe Twente in die periode werd bestuurd. Ik ervoer een angstcultuur bij FC Twente, waarin medewerkers nauwelijks initiatief durfden te nemen. Munsterman droeg diverse petten en bepaalde alles."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen