Blessure beïnvloedt mogelijk Schalke-toekomst Huntelaar

1 december 2016, 10:37

Klaas-Jan Huntelaar is nog steeds niet verlost van de knieblessure die hem al een tijdje parten speelt. De 33-jarige spits van Schalke 04 kampt met een scheurtje in de buitenband van zijn rechterknie en zal vandaag (donderdag) een tweede MRI-scan ondergaan, omdat de kwetsuur nu al vijf weken in beslag neemt. Hij lijkt in 2016 niet meer in actie te komen, wat weleens gevolgen kan hebben voor zijn toekomst in Gelsenkirchen.

Bild claimt dat Markus Weinzierl, de coach van Schalke 04, verwacht dat Huntelaar een streep moet zetten door de rest van dit kalenderjaar. Het contract van de Nederlander loopt komende zomer af, maar wordt automatisch met één jaar verlengd als hij minimaal in de helft van de wedstrijden in actie komt. Omdat Huntelaar momenteel in negen van de negentien duels zijn opwachting maakte en dit na de winterstop zelfs negen uit 24 kan zijn, is het nog maar de vraag of de clausule geactiveerd wordt.

Het valt te bezien of Schalke 04 anders nog het contract van Huntelaar wil verlengen. De Nederlandse spits werd niet alleen gepasseerd voor (de momenteel ook geblesseerde) Franco Di Santo, met Breel Embolo werd er ook nog een groot talent voor de spitspositie gehaald. Als de clausule niet in werking treedt en Huntelaar daardoor vertrekt uit Gelsenkirchen, dan kan dat bovendien 7 miljoen euro schelen voor Die Königsblauen.

Huntelaar streek in 2010 neer bij Schalke 04, dat hem destijds voor 14 miljoen euro overnam van AC Milan. De spits scoorde 81 keer voor de club uit Gelsenkirchen in de Bundesliga, waarmee hij alleen clubicoon Klaus Fischer voor zich hoeft te dulden op de lijst van all-time Bundesliga-topscorers van Schalke 04. Als er geen toekomst meer voor Huntelaar is weggelegd bij Schalke, dan kan hij mogelijk weer bij Ajax terecht. Directeur voetbalzaken Marco Overmars gaf afgelopen weekend aan dat de spits nog steeds een interessante optie is voor de Amsterdamse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen