Videoref ingezet bij drie duels in achtste finale beker

1 december 2016, 13:45

In de achtste finale van het toernooi om de KNVB Beker wordt er bij een drietal wedstrijden gebruikgemaakt van de videoscheidsrechter. Het gaat om de duels FC Volendam-VVSB (dinsdag 13 december), PEC Zwolle-FC Utrecht (woensdag 14 december) en SC Cambuur-Ajax (donderdag 15 december).

Het is niet de eerste keer dat de KNVB in het bekertoernooi gaat testen met de videoscheidsrechter. Dat gebeurde eerder dit seizoen al bij Ajax-Willem II, Sparta-PSV en Feyenoord-Excelsior. Tijdens het treffen tussen Ajax en Willem II kreeg Anouar Kali een historische rode kaart. Op basis van de videoarbiter, die tijdens de wedstrijden vanuit een busje op basis van televisiebeelden de scheidsrechter adviseert bij belangrijke momenten, werd de Willem II'er uit het veld gestuurd.

De KNVB had bij Ajax-Willem II een wereldwijde primeur. Scheidsrechter Danny Makkelie had de eer om voor het eerst tijdens een officiële wedstrijd te experimenteren met de video-arbitrage.

In maart 2016 besloot de FIFA om definitief met de Video Assistent Referee te testen tijdens officiële wedstrijden. Mogelijk wordt het in de nabije toekomst ook in internationale competities en op eindtoernooien geïntroduceerd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen