Eind december dient kort geding tussen ADO en Wang

1 december 2016, 14:50

ADO Den Haag speelt op 18 december haar laatste wedstrijd voor de winterstop, maar dat betekent niet dat er na die partij een rustige periode aanbreekt rondom de club. Donderdag is namelijk bekend geworden dat het kort geding tussen de club en eigenaar Hui Wang op 28 december zal dienen in de Haagse rechtbank, zo meldt de NOS

De zaak gaat om het bedrag van drie miljoen euro, dat ADO eist van haar eigenaar. Volgens de club heeft de Chinees deze som geld in 2015 toegezegd, maar heeft de club dit bedrag nooit gekregen. ADO stelt dat het een contract heeft waarin Wang de toezegging van het geldbedrag heeft gedaan.

ADO moest uiterlijk op 1 november een sluitende begroting inleveren bij de KNVB, maar kwam daarvoor één miljoen euro tekort. De club kreeg vervolgens een maand uitstel van de bond, maar ook de nieuwe deadline werd door de eredivisionist niet gehaald. De zaak ligt momenteel bij de licentiecommissie van de KNVB. "Dat is uitermate vervelend en zorgt voor veel extra werk. De gevolgen zijn onvoorzien, daar maak ik me zorgen over. We moeten alle zeilen bijzetten. De cijfers zijn niet slecht, maar alles valt of staat met de openstaande rekening. Het is een onwenselijke en bizarre situatie", zei directeur Mattijs Manders donderdag al.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen