Ajax bindt talentvolle De Ligt tot zomer van 2019

1 december 2016, 16:15

Ajax ziet toekomst in Matthijs de Ligt. De Amsterdamse club meldt donderdag dat de 17-jarige verdediger zijn contract met één seizoen heeft verlengd, tot de zomer van 2019. De nieuwe verbintenis gaat met terugwerkende kracht in per 1 oktober van dit jaar.

De Ligt, sinds 2008 in de jeugdopleiding van Ajax, debuteerde dit jaar voor Jong Ajax en het eerste elftal van de recordkampioen van Nederland. De verdediger luisterde zijn vuurdoop in de Ajax-hoofdmacht, op 21 september in de bekerwedstrijd tegen Willem II (5-0), op met een doelpunt. "Dat ik na ongeveer een jaar mijn contract mag verlengen is geweldig", aldus De Ligt op de officiële website van Ajax. "Het is tot nu een heel mooi jaar geweest. Het gaat erg snel. Het is nu hosanna, maar je moet uitkijken dat je niet naar beneden keldert. We zijn er hard mee bezig om dat te voorkomen."

Heeft De Ligt, na dit voor hem mooie jaar, nog wensen voor 2017? "Zo is het eigenlijk de laatste jaren al", lacht hij. "Ik probeer zoveel mogelijk minuten te maken. Of dat nou bij Jong is of Ajax 1, dat maakt mij niet uit. Uiteraard is het doel om straks wekelijks in de ArenA te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen