Benzema: "Alsof voetbalwereld stilstaat tijdens Clásico"

2 december 2016, 08:09

Aangezien Real Madrid een voorsprong van zes punten heeft op FC Barcelona ligt de druk komende zaterdag tijdens El Clásico in Camp Nou vooral bij laatstgenoemde club. Karim Benzema, de spits van Real, stelt echter dat ook zijn club druk voelt.

"We hebben ook om te gaan met de druk", reageert Benzema op de officiële website van Real Madrid, als hem wordt gevraagd naar de druk op FC Barcelona. "In elke wedstrijd, ook tegen de nummer laatst, is er druk. Het grootste verschil is echter dat dit een wedstrijd op zich is. Mensen zeggen dat het een prestigieuze wedstrijd is, want het is FC Barcelona - Real Madrid, El Clásico."

"Het wordt een heel zware wedstrijd tegen een geweldig team. We weten dus dat ons, zoals altijd, een belangrijke wedstrijd te wachten staat. Er zal veel druk zijn, iedereen weet dat. Het maakt dus geen verschil of je nou als koploper de wedstrijd ingaat of niet", stelt Benzema. "El Clásico is altijd speciaal. Dit is een wedstrijd om naar uit te kijken. Als Real Madrid tegen FC Barcelona speelt, is het net alsof de rest van de voetbalwereld stilstaat om over deze wedstrijd te praten."

Real heeft zes punten voorsprong op FC Barcelona. Op de vraag wat het geheim van de Champions League-houder is, antwoordt Benzema: "Werken. Zonder hard te werken en offers te brengen, win je geen wedstrijden. Als we trainen, geven we het maximale. We willen voor elkaar door het vuur gaan. Als we terugkijken op het verleden, dan hebben we in de laatste minuten van een wedstrijd fouten gemaakt. Dat kunnen we ons niet permitteren. We moeten gefocust blijven en winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen