Anderlecht verliest na strafschoppen van Charleroi

1 december 2016, 23:14

Na Club Brugge, dat dinsdag met 3-2 verloor bij Eupen, is er opnieuw een topclub gesneuveld in de achtste finales van de Beker van België. Anderlecht ging donderdag met Bram Nuytinck in de basis in en tegen Charleroi onderuit na strafschoppen.

Na twee vroege doelpunten stond het lange tijd 1-1 in het Stade du Pays de Charleroi, maar met een goal negen minuten voor tijd leek Lukasz Teodorczyk Anderlecht de winst te gaan bezorgen. Amara Baby sleepte in de derde minuut van de extra tijd echter een verlenging uit het vuur voor Charleroi. Daarin bleven doelpunten uit en dus moesten penalty's de beslissing brengen. In de serie bleek een misser van Teodorczyk cruciaal (5-3).

Charleroi voegt zich als laatste in de kwartfinale, waarvoor Eupen, Sint Truiden, Kortrijk, RC Genk, Oostende, Zulte Waregem en KAA Gent zich eerder deze week al wisten te plaatsen.