Ranieri wijt magere maanden niet aan zomeraankopen

2 december 2016, 15:12

Hoewel het sprookje van Leicester City dit seizoen in de Champions League vrolijk verder gaat, kent de regerend kampioen van Engeland tot dusver een zeer teleurstellend Premier League-seizoen. Dat wijt manager Claudio Ranieri niet aan de zomeraankopen.

Ranieri smeet afgelopen zomer maar liefst met 70 miljoen euro op de transfermarkt, maar staat op dit moment slecht twee punten boven de laatste drie ploegen. Dat komt mede omdat het met de grootste zomeraankopen Nampalys Mendy (OGC Nice), Ahmed Musa (CSKA Moskou), Islam Slimani (Sporting CP), Bartosz Kapustka (Cracovia Kraków) en Ron-Robert Zieler (Hannover 96) nog niet heel denderend gaat. Slimani doet het, met vijf goals in tien duels, nog het beste.

Ranieri houdt de zomeraankopen niet verantwoordelijk voor de teleurstellende prestaties binnen de landsgrenzen. "Bovendien is het niet altijd een garantie dat aankopen goed starten. Kijk maar naar Riyad Mahrez, die pas echt gaan excelleren is in zijn tweede jaar. Als hij al zes of zeven maanden nodig heeft om zich aan te passen, dan geldt dat waarschijnlijk ook voor de anderen. Maar ik ben blij met het transferbeleid", aldus de Italiaanse manager.

Eduardo Macia verving de naar Everton vertrokken Steve Walsh als technische man bij Leicester, dat in de winter waarschijnlijk op zoek gaat naar een extra verdediger. "Natuurlijk kijken we altijd goed om ons heen, we kunnen wel iemand gebruiken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen