Sánchez leeft mee met oude club Nacional: "Heel triest"

2 december 2016, 08:19

De verschrikkelijke vliegtuigramp van Chapecoense heeft uiteraard de hele (voetbal)wereld geraakt, maar zeker ook Davinson Sánchez. De verdediger stond, voor hij afgelopen zomer bij Ajax neerstreek, namelijk drie jaar onder contract bij Atlético Nacional. Tegen die club zou Chapecoense het op gaan nemen in de finale van de Copa Sudamericana. De verdediger van Ajax leeft mee met de slachtoffers.

"Het is heel triest. Het heeft de ploeg van Nacional ook erg geraakt. Maar niet alleen Nacional, de hele voetbalwereld", beseft Sánchez in gesprek met de NOS. De afgelopen dagen zijn ook voor de Ajacied erg heftig geweest. "Ik heb een goede band met veel spelers van de club. Ik denk dat iedereen op zijn manier z'n medewerking en hulp heeft aangeboden aan de getroffen families."

De Colombiaan heeft het nieuws de afgelopen dagen nauwlettend in de gaten gehouden. "Woensdag was er een herdenking in het stadion van Atlético Nacional. Het was een mooi eerbetoon, ik heb het kunnen volgen. Dat de mensen uit Medellin als zodanig naar het stadion kwamen, was prachtig. Die mensen kwamen niet alleen als supporters van één ploeg. Maar ze kwamen om hun steun te betuigen aan de mensen die een droom hadden, net als alle deelnemers aan de Copa."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen