De Graafschap-situatie gaat Hiddink aan het hart

2 december 2016, 09:27

Dat De Graafschap een zeer teleurstellende seizoensstart kent in de Jupiler League en op de zestiende positie staat, doet Guus Hiddink pijn. De oud-bondscoach, die als voetballer doorbrak bij de club, vindt dat De Graafschap om de bovenste drie plaatsen mee moet strijden in de competitie.

Hij houdt de situatie omtrent de club nog altijd goed in de gaten. "Ik reis nogal veel, maar overal waar ik ben kijk ik op vrijdagavond naar de ranglijst. Dat doet me pijn", vertelt Hiddink aan Regio 8 Sport. "De Graafschap moet altijd minimaal bij de top drie zitten. Ik hoor wel dat ze een behoorlijke groep hebben alleen moet het nu waargemaakt worden. Ze zitten even in een dip, dat moet niet te lang duren."

Hiddink beseft dat de positie van trainer Jan Vreman onder druk staat door de slechte prestaties van het team. "Meestal als het minder gaat, ook bij deze club, dan krijg je groot gemorrel en gaan allerlei clubjes en vijfde colonnes marcheren", beseft de ervaren trainer. "Je moet oppassen dat je niet te veel kunstgrepen gaat toepassen. Ze doen het goed, ze dekken Jan.

Overigens geeft Hiddink aan dat hij niet als coach zal gaan helpen bij De Graafschap, maar hij wil de club wel van dienst zijn. "Geen officiële functie, maar met een paar mensen zitten we wel achter de coulissen te helpen."

De Superboeren spelen vanavond thuis tegen FC Oss, dat één plaats hoger op de ranglijst staat. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen