Chapecoense: gebaar Santa Fé, steun Pele en Ronaldinho

2 december 2016, 10:20

Vanuit de hele wereld wordt Chapecoense, dat eerder deze week getroffen werd door een dramatisch vliegtuigongeluk, gesteund. Vrijwel alle clubs en spelers staan uitgebreid stil bij het drama dat zich afspeelde in Colombia en waarbij een groot deel van de staf en selectie om het leven kwam.

Atlético Nacional zou woensdag de finale van de Copa Sudamericana spelen tegen Chapecoense, maar in plaats daarvan speelde zich een groot eerbetoon af in het stadion van de Colombiaanse club. Atlético Nacional kwam met een groots gebaar op de proppen, door de Zuid-Amerikaanse bond Conmebol te vragen of de trofee aan Chapecoense gegeven kon worden. Dit verzoek lijkt volgens O Globo ingewilligd te worden. Ook Santa Fé, dat vorig jaar de Copa Sudamericana won, is met een mooi gebaar gekomen. De Colombiaanse club heeft een replica van de trofee van 2015 aan Chapecoense gegeven.

Ondertussen steunen ook de Braziliaanse voetbaliconen Pelé en Ronaldinho de getroffen club. "Het is triest om te horen. Het gebeurde al vaker, maar nu ligt het dicht bij mij. Dat maakt het drama voor mij nog groter. We moeten de nabestaanden en families steunen op alle mogelijke manieren", zegt Pelé.

Ronaldinho wil ook helpen, zo zegt zijn broer Roberto Assis tegen Globoesporte. "Het is een zeer moeilijke periode. We gaan de club helpen. Ik weet nog niet hoe. Het kan met een wedstrijd of iets anders zijn. We denken erover na. We zijn er om te helpen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen