Chapecoense kondigt speciale afscheidsdienst aan

2 december 2016, 13:19   Bijgewerkt: 2 december 2016, 15:17

In een officieel statement op de clubsite heeft Chapecoense duidelijkheid gegeven over wat er nu gaat gebeuren met de lichamen van de slachtoffers van de verschrikkelijke vliegtuigramp van deze week. De Braziliaanse club laat weten dat er volgende week een speciale afscheidsdienst georganiseerd wordt. Het heeft haar fans opgeroepen om groene en witte ballonnen mee te nemen.

De lichamen van de slachtoffers zullen waarschijnlijk morgen (zaterdag) vanuit Colombia naar Brazilië gevlogen worden, geeft Chapecoense aan. Op woensdag zullen de spelers worden opgebaard op het veld van het stadion van de Braziliaanse club, waar fans en familie hun laatste eer kunnen bewijzen aan de slachtoffers. Chapecoense verwacht zo'n 19.000 fans in de Arena Condá. Chapecoense stelt dat er ongeveer 2.000 mensen een plaats op en rond het veld kunnen krijgen, terwijl er aan de buitenkanten van het veld grote schermen worden geplaatst.

Walter Feldman, voorzitter-generaal van de Braziliaanse voetbalbond, kondigde drie dagen geleden al aan dat er een collectieve wake georganiseerd zou worden voor de slachtoffers.

Infantino

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft aangegeven dat hij aanwezig zal zijn bij de uitvaart van de omgekomen spelers van Chapecoense. De Zwitser heeft hiervoor een bezoek aan Australië uitgesteld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen