Elf feiten om in de stemming te komen voor El Clásico

2 december 2016, 16:12

Zaterdagmiddag zullen vrijwel alle voetballiefhebbers om 16.15 uur aan de buis gekluisterd zitten. Dan wordt in Camp Nou het startschot gegeven van de meest prestigieuze en beladen wedstrijd van de wereld: El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid. FCUpdate.nl blikt aan de hand van elf feiten vooruit op de grootste wedstrijd die het hedendaagse voetbal momenteel kent.

1

Waar Barça in de vorige jaren vaak de te kloppen ploeg was in El Clásico, geldt dat nu voor Real Madrid. De ploeg van Zinedine Zidane staat aan de vooravond van de prestigestrijd namelijk zes punten voor op de nummer twee. Zes is ook het verschil tussen de doelsaldo's van de Madrilenen en de Catalanen: +25 versus +19. Sinds het seizoen 2011/2012, waarin Real voor het laatst kampioen werd, stonden de hoofdstedelingen er niet zo goed voor tijdens de Spaanse klassieker.

2

3

Ondanks het bovengenoemde zullen in naar schatting in 170 verschillende landen meer dan 500 miljoen mensen voor de televisie zitten tijdens El Clásico.

4

Het is een treffen tussen de twee waardevolste clubs van de wereld. Als we het gerenommeerde Forbes moeten geloven, dan is de selectie van Real Madrid maar liefst 3,225 miljoen euro waard, terwijl de Catalanen volgen met een waarde van 3,14 miljoen euro.

5

Andrés Iniesta is na een periode van afwezigheid, net als Jordi Alba, terug bij Barcelona. De technicus start waarschijnlijk in de basis, wat ten koste gaat van André Gomes. Bij Real Madrid ontbreken Gareth Bale en Toni Kroos, maar is Casemiro weer terug. Het lijkt vooral de vraag of Zidane gaat kiezen voor Pepe of Raphaël Varane en voor Casmerio of Lucas Vázquez.

6

7

Messi (9), Neymar (4) en Luis Suarez (8) staan na dertien speelronden samen op 21 competitiedoelpunten. Bij Real Madrid hebben Cristiano Ronaldo (10), Gareth Bale (5) en Karim Benzema (4) samen 19 goals gemaakt. Bale is er dus niet bij in Camp Nou.

8

9

Wat betreft de analyse van onderlinge ontmoetingen moeten we onderscheid maken tussen de Primera División en alle competities tezamen. Als we alleen naar La Liga kijken, dan heeft Barcá het onderlinge duel drie van de laatste vijf keer en vijf van de laatste tien keer gewonnen. Kijken we echter naar alle competities, dan heeft Real Madrid drie van de laatste vijf en vijf van de laatste tien Clasico's naar haar hand gezet.

10

11

Tot slot nog een interessant feitje over Barcelona. Als de formatie van coach Luis Enrique tot scoren komt in El Cláico, dan heeft de ploeg in 22 achtereenvolgende wedstrijden minimaal één doelpunt gemaakt. Dat zou een record betekenen.

[photo,96889,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen