Belangrijke week voor PSV: "Geen eenvoudige wedstrijd"

2 december 2016, 14:32

Er staan voor PSV enkele belangrijke belangrijke wedstrijden voor de deur, in zowel de Eredivisie als de Champions League. Zaterdagavond moet de regerend titelhouder winnen bij Roda JC om in het spoor van Feyenoord en Ajax te blijven, terwijl het volgende week voor de laatste kans in Europa strijdt. Phillip Cocu verwacht dat zijn team zaterdag een lastig potje te wachten staat in Kerkrade.

Roda staat gedeeld onderaan, maar dat zegt volgens Cocu niet alles. "Het zal zeker geen eenvoudige wedstrijd worden. Ze hebben vaak gelijkgespeeld, spelen erg compact en zijn gevaarlijk op de counter. Tegenstanders weten inmiddels ook waar onze kracht ligt", zei hij volgens PSV.nl op het perspraatje. "Dat vergt aanpassingen. Soms proberen we dat bijvoorbeeld te ontregelen door onze speelstijl wat aan te passen."

Cocu zegt dat hij weer kan beschikken over Joshua Brenet, terwijl Jorrit Hendrix, Jürgen Locadia en Andrés Guardado op de weg terug zijn. "Maar voordat zij weer inzetbaar zijn willen we ze eerst een week volop laten meedoen aan de training. Als je er lange tijd uit bent geweest, duurt het even voordat je op honderd procent bent."

Dat PSV deze week niet in actie hoefde te komen, is Cocu uitstekend bevallen. Hij is met zijn team aan de bak gegaan op het trainingsveld. "Als je geen midweekse wedstrijd hebt, kun je eens wat andere accenten leggen. Soms kun je een speler wat extra rust geven en soms juist meer op wat inhoudelijke zaken ingaan. Dat is voor mij en de spelers prettig. Ook met het oog op de aankomende heel belangrijke week."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen