Gio vindt het mooi dat Sparta terug is: "Altijd speciaal"

2 december 2016, 14:38

Na een afwezigheid van zes jaar keerde Sparta Rotterdam afgelopen zomer door het kampioenschap in de Jupiler League terug op het hoogste voetbalpodium van Nederland. Dat betekent dat Feyenoord in de Eredivisie weer eens de derby speelt tegen de Kasteelclub. De 52ste editie van het affiche speelt zich zondagmiddag vanaf 14.30 uur af in De Kuip. Giovanni van Bronckhorst vindt derby's altijd bijzonder.

Voor de verandering speelde Feyenoord geen midweekse wedstrijd, voor het eredivisiespektakel in het weekend. "Dat is natuurlijk lekker in deze drukke periode", zegt Van Bronckhorst via de clubkanalen over de paar dagen rust. "Daardoor konden we weer normaal trainen en meer aandacht besteden aan analyses", aldus de trainer, die leermoment uit de 3-3 tussen FC Utrecht en Feyenoord heeft gehaald. "De lering is dat we, zeker verdedigend gezien, in meerdere fases heel matig waren. Met name in de communicatie en het behouden van de zones. Dat hebben we niet goed gedaan. We moeten daar van leren."

"Het is wel een kracht dat we weer terug kwamen in de wedstrijd", stipt Van Bronckhorst aan. Hij doelt daarmee op de late doelpunten van Nicolai Jørgensen en Michiel Kramer (in de 99ste minuut). Dat wil hij meenemen naar de wedstrijd tegen Sparta. Gio vindt het mooi dat de derby weer terug is op het hoogste niveau. "Het is belangrijk voor de stad. Als je ziet dat er drie teams uit Rotterdam in de Eredivisie zitten, dan is dat hartstikke mooi voor de uitstraling van de stad."

"Derby's zijn altijd speciaal", vervolgt Van Bronckhorst, die respect heeft voor de opmars van Sparta. "Ze hebben de stap vanaf de Jupiler League gemaakt en als je negende staat op dit moment, dan doe je het gewoon boven verwachting goed. Daar staan ze niet voor niks. Ze hebben een op elkaar ingespeeld team, dat vorig seizoen al grotendeels bij elkaar was. Ze spelen met een goede organisatie en veel spirit en maken het daar veel tegenstanders moeilijk mee. Ook de topploegen", besluit de keuzeheer van Feyenoord.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen