Pastoor: "We benaderen het als een gewone wedstrijd"

2 december 2016, 15:37

Alex Pastoor vindt de derby tegen Feyenoord een bijzonder duel, maar de trainer van Sparta Rotterdam doet het in zijn voorbereiding op het duel niet anders dan normaal. Hij wil dat zijn ploeg niets aantrekt van de 'speciale' aandacht die iedereen voor de eerste confrontatie tussen Feyenoord en Sparta in zes jaar tijd heeft.

"Het is speciaal, maar laten wij het nou als een gewone wedstrijd benaderen. Dan hebben we de meeste kans om succesvol te zijn", tempert Pastoor in gesprek met RTV Rijnmond de sentimenten rond de Rotterdamse derby. Hij merkt wel dat de derby leeft in de stad en de groep. "Ik kan er niet omheen. De emotie van de supporters begrijp je en ik voel zelf ook dat het beladen is. Het is alleen dat de spelers hun energie in de juiste dingen moeten steken", aldus de trainer van Sparta.

Sparta heeft dit seizoen al laten zien dat het clubs PSV, Ajax en sc Heerenveen niet kansloos hoeft te zijn. "Ik denk dat we dat ook tegen Feyenoord kunnen. We zijn er klaar voor", stelt Pastoor, die meer punten heeft gepakt in thuisduels dan in uitwedstrijden. "Dat is toch wel je eigen comfort zone. Klaarblijkelijk schieten we ze er op Het Kasteel toch wat makkelijker in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen