Bosz: "El Ghazi heeft gedaan wat hij moest doen"

2 december 2016, 16:20

Anwar El Ghazi keert mogelijk als basisspeler terug bij het eerste elftal van Ajax. De vleugelaanvaller was de hele maand november om disciplinaire redenen actief bij Jong Ajax. Daar maakte hij een goede indruk en dus heette coach Peter Bosz hem afgelopen donderdag weer welkom bij de A-selectie. Omdat Bertrand Traoré geblesseerd is, heeft El Ghazi komende zondag mogelijk een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

"El Ghazi heeft het gedaan zoals hij het ook moest doen", reageert Bosz tevreden op de officiële website van Ajax. "De basis is hard werken voor het team; daar begint het mee. Dat heb ik bij hem gezien bij Jong Ajax. Zoals afgesproken is hij op 1 december weer bij ons aangeschoven." De technische staf van Ajax neemt zaterdag een beslissing over de vervanger van Traoré.

Ook Davy Klaassen ontbreekt bij Ajax. De aanvoerder is geschorst. Bosz kan nog niet zeggen wie hem vervangt, maar Donny van de Beek is een optie. "Van de Beek heeft kwaliteiten en is een snelle denker", zegt Bosz over de jongeling. "Donny ziet het goed en heeft een goede trap. Hij heeft het de afgelopen weken uitstekend gedaan. Als invaller moet je laten zien dat je het team wilt helpen. Dat heeft hij ook laten zien en daar ben ik tevreden over."

Na een moeizame start van het seizoen staat Ajax in punten inmiddels gelijk met koploper Feyenoord. Bosz kijkt niet naar de concurrentie. "Ik focus me op ons eigen spel. Kijken naar een ander brengt me niks", reageert de oefenmeester. Over tegenstander FC Groningen zegt hij: "Ze hebben een uitstekende selectie. Groningen is dit seizoen iets minder begonnen, maar sinds ze meer vanuit de omschakeling spelen, zijn de resultaten beter."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen