Telstar in slotfase naast VVV, MVV onderuit bij RKC

2 december 2016, 22:20   Bijgewerkt: 3 december 2016, 00:52

Na vier opeenvolgende thuiszeges heeft VVV-Venlo in de eigen Koel weer puntenverlies geleden in de Jupiler League. De koploper bleef vrijdag, ondanks dat het lange tijd met 1-0 voor stond, steken op een 1-1 gelijkspel tegen Telstar. Nummer twee MVV profiteerde niet; de provinciegenoot ging met 2-0 onderuit bij RKC Waalwijk.

VVV speelde vanaf de zeventiende minuut tegen tien man, nadat Telstar-keeper Wesley Zonneveld een directe rode kaart had gekregen wegens hands buiten het strafschopgebied. Johnatan Opoku bracht VVV in de eerste minuut van de extra tijd van de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Crescendo van Berkel bezorgde het Telstar-tiental met een treffer in de 83ste minuut toch nog een punt.

Met 35 punten uit zeventien wedstrijden staat VVV nog wel bovenaan in de Jupiler League. MVV had de koppositie kunnen overnemen, maar ging zelf met 2-0 onderuit bij RKC Waalwijk. Johan Voskamp en Moussa Sanoh maakten in de tweede helft het verschil namens de Waalwijkers. MVV, dat 33 punten heeft, zag Jong Ajax op gelijke hoogte komen. De Amsterdamse talenten, bij wie Thulani Serero voor het eerst dit seizoen speeltijd kreeg, versloegen SC Cambuur met 1-3. Tien minuten voor tijd stond Jong Ajax nog met 1-0 achter, maar door late goals van Frenkie de Jong, Pelle Clement en Justin Kluivert pakte het drie punten in Leeuwarden. Cambuur-verdediger Marvin Peersman kreeg vlak voor de 1-3 zijn tweede gele kaart. Zijn overtreding leidde tevens tot een strafschop. Keeper Zeinstra wist deze nog te keren, maar werd in de rebound alsnog verslagen door Kluivert.

In de strijd om de tweede periodetitel deed Helmond Sport goede zaken door FC Eindhoven met 3-0 te verslaan. De Brabanders, met nog één speelronde te gaan de koploper in het periodieke klassement, wonnen door treffers van Steven Edwards, Furhgill Zeldenrust en Robert Braber in de tweede helft. In het algemeen klassement staat Helmond Sport vijfde met dertig punten, op één punt achterstand van nummer vier Jong PSV. De Eindhovenaren versloegen hekkensluiter Achilles '29 met 4-0. Luiz da Silva (2), Pablo Rosario en Sam Lammers (penalty) scoorden op Sportcomplex De Herdgang.

Na vier wedstrijden waarin slechts twee punten werden gepakt, scoorde NAC Breda weer een driepunter. De formatie van de geplaagde coach Marinus Dijkhuizen versloeg Almere City FC in het eigen Rat Verlegh Stadion met 3-1. Robbie Haemhouts en Thomas Agyepong maakten in de laatste zes minuten het verschil met de bezoekers uit Flevoland. Door de winst komt NAC op 28 punten, waarmee het samen met RKC achtste staat. Het heeft één punt minder dan Almere City FC, dat samen met FC Volendam zesde staat. De Volendammers wonnen thuis met 3-0 van Fortuna Sittard. Kees Kwakman, Kevin van Kippersluis en Bert Steltenpool waren de doelpuntenmakers.

Mede door een hattrick van Tom Boere, die nu negentien keer heeft gescoord en daarmee de topscorerslijst in de Jupiler League aanvoert, zegevierde FC Oss met 3-5 bij De Graafschap. Jong FC Utrecht boekte na zeven wedstrijden weer eens een zege, door FC Emmen thuis met 3-1 te verslaan. FC Dordrecht en FC Den Bosch hielden elkaar aan de Krommedijk op een 2-2 gelijkspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen