Stegeman opgelucht na zege, Hyballa teleurgesteld

2 december 2016, 23:53

Zonder groots te spelen pakte Heracles Almelo vrijdag drie punten. De ploeg van coach John Stegeman won in het eigen Polman Stadion met 2-0 van concurrent NEC en spoelde daarmee de kater van vorige week weg. Toen werd de uitwedstrijd tegen AZ met 5-1 verloren.

"Ik ben opgelucht met de drie punten. We hebben een behoorlijke dreun gehad. De vraag is hoe je dan opstaat. Het was niet geweldig, maar we hebben wel strijd geleverd. Ik ben blij om te zien dat we ons ook na zo'n dreun kunnen oprichten", zegt Stegeman tegen TC Tubantia. Over de wedstrijd: "In de tweede helft liepen we achter NEC aan. Ook al verdient NEC daarvoor krediet, de manier waarop dat ging mag niet. We liepen te ver naar achteren, gaven te weinig druk, waardoor je ze laat voetballen. Dat is een leerpunt."

NEC-trainer Peter Hyballa vult aan in gesprek met de NOS: "In de eerste helft was Heracles een tikje beter, toen speelden we iets te vaak de lange bal. In de tweede helft hebben we heel goed voetbal gespeeld, ook echt gespeeld, niet alleen maar de lange bal gehanteerd. Toen hebben we er ook wat krachtmensen uit gehaald en voetballers erin gebracht." Ondanks dat NEC kansen kreeg, scoorde het niet. "We moeten nog meer gefocust zijn voor het doel", stelt Hyballa. "Natuurlijk ben ik heel teleurgesteld met deze nederlaag, want we hebben goed gespeeld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen