Cillessen neemt zijn tijd: "Het niveau is zoveel hoger"

3 december 2016, 09:28

Sinds Jasper Cillessen afgelopen zomer de verrassende overstap maakte van Ajax naar FC Barcelona, heeft hij pas twee officiële wedstrijden voor de club gespeeld. De international is gretig en wil meer in actie komen voor de grootmacht, maar gunt zichzelf ook de tijd om te wennen.

"Natuurlijk is er een periode van gewenning nodig", legt de keeper uit in het Algemeen Dagblad. "Die tijd moet ik nemen alvorens ik echt een gooi kan doen naar de positie van eerste keeper. Hoe lang? Dat hou ik voor mezelf. Maar ik spreek bijvoorbeeld nog nauwelijks Spaans. Barcelona heeft een bepaalde speelstijl, al verschilt die voor een keeper niet zo heel veel van die van Ajax. Alleen het niveau is zoveel hoger. Als je het tempo op de trainingen ziet, dat gaat zo vreselijk snel. En de schoten op doel zijn gewoon vrijwel altijd tussen de palen, zo zuiver, zo nauwkeurig. Daarom durf ik nu al te zeggen dat ik een betere keeper ben geworden."

Dat hij afgelopen zomer naar Spanje verkaste, nam niet iedereen hem in dank af. "Ik kreeg zelfs vrij veel negatieve reacties", vertelt hij. "Omdat ik van Ajax naar Barcelona ging, maar welke Nederlandse speler zou er nou eigenlijk nee zeggen als zo'n kans zich voordoet? Ik moet zeggen dat het vooral mensen van buiten Ajax waren, want de mensen uit Amsterdam die ik heb gesproken vonden het wel allemaal een fantastische stap. Maar vooral de mensen in de praatprogramma's zagen het blijkbaar toch anders. In Nederland is het zo dat iedereen zijn mening maar moét geven. Ik zie dat als iets typisch Nederlands. Kinderachtig? Dat zijn jouw woorden, niet de mijne. Maar ik merkte het al in mijn laatste maanden bij Ajax. Er hing iets negatiefs rond mijn persoontje."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen