Beperkte rol voor De Jong: "Laten zien dat ik het verdien"

3 december 2016, 10:08

Verder dan drie basisplaatsen en één invalbeurt is Siem de Jong dit seizoen nog niet gekomen bij PSV. De huurling van Newcastle United baalt van het feit dat hij in het team van Phillip Cocu nog geen constante factor is en wil zich de komende periode laten zien.

Dat probeerde hij afgelopen weekend, toen hij in de basis begon tegen ADO Den Haag. "Het ging conditioneel goed, ik heb 67 minuten gespeeld. Aan de bal moet ik nog wel groeien, maar dat heeft met vertrouwen te maken", vertelt de broer van Luuk de Jong tegen de NOS. "Daar hoop ik aan te kunnen werken de komende tijd. Ik moet laten zien dat ik het verdien. Maar als ik hard werk, krijg ik denk ik wel de kansen van de trainer."

Overigens verlangt Cocu van De Jong dat hij de jonge spelers op sleeptouw moet nemen. "Daarvoor ben ik ook gehaald, vanwege mijn ervaring en mijn verleden. Dus dat probeer ik ook. Het team op sleeptouw nemen, dat zou een hele mooie taak zijn", zegt De Jong, die snel weer bij het Nederlandse wil komen. "Oranje is wel het doel van dit seizoen. Ik hoop dat ik in de tweede helft van het seizoen er weer een beetje bij kan komen. Als middenvelder." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen