Weghorst manifesteert zich: "AZ is niet zijn plafond"

3 december 2016, 14:26

Waar de erfenis van Vincent Janssen in het begin van seizoen zwaar was voor AZ, lijkt de ploeg in de persoon van Wout Weghorst nu een waardig opvolger in huis te hebben. De van Heracles Almelo overgenomen spits staat al op acht treffers en is goed bezig in de ogen van John van den Brom.

"Wout is hot", beseft de oefenmeester in conclaaf met de NOS. "Zijn ontwikkeling gaat goed. En dan heb ik het niet alleen over zijn goals, dat vind ik te makkelijk. Het gaat mij ook om de rol in het team die hij vervult als diepe spits. Hij moet de mensen om hem heen in stelling kunnen brengen zodat anderen van zijn kwaliteiten kunnen profiteren. Daar heeft hij wel een neusje voor."

John Stegeman, de coach van Heracles, is positief over de mentaliteit van de aanvaller. "Ik had tweeënhalf jaar geleden niet verwacht dat Wout nu al op zo'n niveau zou zitten. Maar ook buiten het veld is het een op-en-top prof, een jongen met wie je goed kan lachen. Als trainer wens je dat er zo'n speler in je team zit. Hij heeft de absolute drive om te slagen als betaald voetbalspeler. Hij is leergierig en pikt snel dingen op. AZ is niet zijn plafond."

Weghorst en AZ spelen zaterdagavond tegen Excelsior.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen