Ontketend Chelsea vloert Manchester City in Engelse kraker

3 december 2016, 15:28   Bijgewerkt: 3 december 2016, 15:47

Natuurlijk is El Clásico het absolute hoogtepunt van deze voetbalzaterdag, maar de ontmoeting tussen Manchester City en Chelsea is een heerlijk voorgerecht voor de Spaanse kraker gebleken. De twee Engelse topclubs maakten er in het Etihad Stadium een fraai spektakel van en Chelsea trok, mede door twee prachtige countergoals, aan het langste eind. Na een 1-0 achterstand won de koploper met 1-3. In de 97ste minuut kregen City-spelers Sergio Agüero en Fernandinho overigens nog een directe rode kaart.

Kevin De Bruyne zal vannacht waarschijnlijk niet al te lekker slapen. De spelmaker van de thuisploeg kreeg in de beginfase, bij een 1-0 voorsprong, twee enorme kansen. Eerst schoot hij van dichtbij tegen Thibaut Courtois aan, om enkele minuten daarna voor misschien wel de misser van het seizoen te zorgen. Na een strakke lage voorzet schoot de Belg voor open doel tegen de lat.

De gelijkmaker van Costa gaf Chelsea, dat het in de eerste helft moeilijk had met de concurrent, een enorme boost. Het duurde namelijk slechts tien minuten voordat de 1-2 in het doel werd gewerkt. Invaller Willian werd na uitstekend werk van Costa en Eden Hazard de diepte ingestuurd en verschalkte Claudio Bravo met een hard schot in de lange hoek. Hij droeg de goal overigens op aan de slachtoffers van de vliegtuigramp van Chapecoense.

Uiteindelijk werd het dus een heel vervelende middag voor Manchester City, dat nu vier punten achterstand heeft op koploper Chelsea. Het team van Antonio Conte steekt in bloedvorm, getuige de acht overwinningen op rij. Chelsea is in de Premier League titelkandidaat nummer één, dat is inmiddels wel duidelijk. [photo,103000,left,]