Kane en Eriksen belangrijk bij dikke zege Spurs

3 december 2016, 17:58

Tottenham Hotspur heeft zich met een overwinning herpakt van de nederlaag van vorige week tegen standgenoot Chelsea. De ploeg van manager Mauricio Pochettino was zaterdag op het eigen White Hart Lane met 5-0 te sterk voor Swansea City.

Zonder Vincent Janssen, die vermoedelijk met een enkelblessure kampt, in de selectie en met Michel Vorm op de bank liep Tottenham in de slotfase van de eerste helft van 0-0 uit naar 2-0. In de 39ste minuut tekende Harry Kane uit een strafschop, toegekend na een overtreding van Kyle Naughton op Dele Alli, voor de openingstreffer. Heung-Min Son zorgde op slag van rust voor een verdubbeling van de voorsprong. De Zuid-Koreaan trof in de rebound, na een geblokt schot van Christian Eriksen, doel met een acrobatische volley. Eriksen was in de zeventigste minuut zelf trefzeker in de rebound. Dat was de 4-0, omdat Kane er vier minuten na de pauze al 3-0 van had gemaakt. In de extra tijd legde Eriksen de eindscore vast op 5-0. Leroy Fer en Mike van der Hoorn stonden in de basis bij Swansea City.

Kampioen Leicester City leed voor de zevende keer in veertien wedstrijden een nederlaag. De equipe van manager Claudio Ranieri verloor met 2-1 bij Sunderland, dat onder de rode streep staat. Alle doelpunten in het Stadium of Light vielen in de tweede helft. Door een eigen doelpunt van Robert Huth nam Sunderland, waar Patrick van Aanholt aan de aftrap verscheen, in de 64ste minuut de leiding. Jermain Defoe was een klein kwartier later de maker van de 2-0. Shinji Okazaki deed kort na de 2-0 iets terug voor Leicester, maar zijn aansluitingstreffer kwam te laat voor de bezoekers.

Met Virgil van Dijk in de basis en Jordy Clasie als reserve ging Southampton met 3-0 ten onder bij Crystal Palace. De Belg Christian Benteke was met twee treffers de matchwinner voor de Londenaren, James Tomkins maakte het andere doelpunt. Stoke City, met Erik Pieters en Bruno Martins Indi bij de eerste elf en Ibrahim Afellay nog steeds in de lappenmand, versloeg Burnley FC op eigen veld met 2-0. Jonathan Walters en Muniesa namen de goals voor hun rekening. West Bromwich Albion was op de eigen Hawthorns met 3-1 de baas over Watford FC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen