RB Leipzig pakt óók tegen Schalke 04 drie punten

3 december 2016, 20:37

Ook na dertien speeldagen is RB Leipzig nog ongeslagen in de Duitse competitie. De promovendus boekte zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 een 2-1 overwinning. Een eigen doelpunt van Sead Kolasinac vlak na de pauze bleek beslissend.

Doelpunten in de openingsfase zijn dit seizoen geen uitzondering bij RB Leipzig en dat was tegen Schalke 04 niet anders. Al binnen twee minuten kwamen Die Roten Bullen op een 1-0 voorsprong. Dat kwam door een rake strafschop van Timo Werner. De aanvaller mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Schalke-doelman Ralf Fährmann op diezelfde Werner.

Na ruim een half uur spelen herstelde Kolasinac het evenwicht, door in de rebound alert te reageren bij de tweede paal. Twee minuten na de pauze scoorde de Bosniër echter ook in eigen doel, waardoor RB Leipzig opnieuw de leiding nam. Schalke 04, nog steeds zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar, kwam die tik niet meer te boven en verliet de Red Bull Arena met een 2-1 nederlaag.

Door de winst komt RB Leipzig op 33 punten, drie meer dan nummer twee Bayern München. De titelverdediger pakte vrijdag al drie punten bij het bezoek aan FSV Mainz 05. Schalke staat met zeventien punten in de middenmoot van de Duitse competitie.