PSV verspeelt punten bij Roda JC Kerkrade

3 december 2016, 21:43   Bijgewerkt: 3 december 2016, 21:54

De regerend landskampioen PSV had een lastige avond bij nummer 17 Roda JC. De ploeg uit Eindhoven hoopte met de goede wedstrijd tegen ADO Den Haag van vorige week een einde gemaakt te hebben aan een matige reeks, maar wist bij Roda weer niet te imponeren. Roda verdedigde goed en het lukte PSV niet om veel kansen te creëren. Roda kwam zelf in aanvallend opzicht niet verder dan een paar counters, maar ook de thuisploeg kwam niet tot scoren. Zodoende eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel en konden beide ploegen één punt bijschrijven.

Roda had de vijf wedstrijden voorafgaand aan de ontmoeting met PSV gelijk gespeeld, en speelde alsof het in het thuisduel tegen PSV ook tevreden zou zijn met een punt. De ploeg uit Kerkrade hanteerde betonvoetbal en loerde op de counter. PSV had moeite met tot kansen komen, en probeerde het vooral met voorzetten. De Roda-defensie had echter geen enkele moeite met de voorzetten en kon ze allemaal wegwerken. In de eerste helft kregen beide clubs evenveel grote kansen.

Ook na rust speelde PSV geen bijzondere wedstrijd. Roda verdedigde goed en knokte zich in de wedstrijd. Na een mooie aanval had Roda zelfs of voorsprong kunnen komen, maar Ajagun schoot te slap in. Pas in de 63e minuut schoot PSV voor het eerst in de tweede helft op doel, toen Arias Benjamin van Leer tot een redding dwong. Een volgend moment van opleving ontstond toen Siem de Jong van dichtbij kon inschieten, maar zijn inzet werd geblokt door Ard van Peppen.

PSV kwam met een slotoffensief, maar de verdediging van Roda stond als een huis. Grote kansen werden niet meer gecreëerd en dus eindigde de wedstrijd in 0-0. Roda loopt een puntje uit op de hekkensluiter Go Ahead Eagles, dat eerder op de avond verloor van Heerenveen. Feyenoord en Ajax kunnen morgen twee punten uitlopen op PSV.