Excelsior en AZ in doelpuntrijk duel in evenwicht

3 december 2016, 21:52

In een knotsgekke en vooral doelpuntrijke wedstrijd is AZ er niet in geslaagd om te winnen op bezoek bij Excelsior. Op Woudestein kwam de ploeg van trainer John van den Brom tot driemaal toe op achterstand, maar telkens wisten de Alkmaarders weer de gelijkmaker te scoren. Het resulteerde in een 3-3 eindstand in Rotterdam.

Voor de Alkmaarders zal zaterdagavond vooral in het teken hebben gestaan van heel blijven voor de confrontatie met Zenit Sint-Petersburg van komende donderdag. Tegen de Russen kan AZ namelijk alsnog zeer verrassend overwinteren in de Europa League. De start op Woudestein was in ieder geval verre van florissant voor de ploeg van Van den Brom.

Het leek de opmaat voor een simpele avond voor de bezoekers. Niets was minder waar, want na een klein half uur spelen kreeg Excelsior uit het niets een penalty. Wout Weghorst haalde Jurgen Mattheij neer, en arbiter Dennis Higler wees gedecideerd naar de stip. Vanaf elf meter faalde Nigel Hasselbaink niet.

De Alkmaarders toonden echter opnieuw veerkracht, want ongeveer tien minuten later werd de stand wederom gelijk getrokken, via een prachtige aanval. Stijn Wuytens stuurde linksback Ridgeciano Haps diep. Die vond Tankovic op de rand van de zestien en de Zweed faalde niet.

Wéér werden de bezoekers dus gedwongen tot het tonen van veerkracht. Hier slaagde de ploeg van Van den Brom een kwartiertje voor tijd ook nog in. Uit een voorzet van invaller Joris van Overeem wist Wuytens binnen te knikken. Beide ploegen gingen in de slotfase nog wel op zoek naar de winnende treffer, maar door falen in de afronding bleef de wedstrijd in evenwicht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen