Kamphuis begripvol: "Ging hem sowieso geen kaart geven"

4 december 2016, 10:54

Na zijn doelpunt tegen PEC Zwolle bracht Nathan Allan de Souza een eerbetoon aan de overleden spelers van Chapecoense. De Braziliaan was goed bevriend met twee van de spelers in het team en had onder zijn Vitesse-tenue een shirt aan met daarop het logo van de Braziliaanse club.

Na zijn doelpunt trok Nathan zijn Vitesse-shirt uit om daarna te bidden voor de slachtoffers van de vliegtuigramp. Scheidsrechter Jochem Kamphuis had daar volgens de regels een gele kaart voor moeten geven, maar besloot om dat niet te doen. "Ik had al besloten dat ik dat sowieso niet zou doen", reageert hij tegenover FOX Sports. "Het is bijzonder dat hij scoort en op die manier zijn vrienden kan eren. Ik had echt zoiets van, ik ga hem daar geen gele kaart voor geven."

Kamphuis weet niet of zijn actie nog gevolgen gaat hebben vanuit de KNVB. "Ik zal het wel horen. Natuurlijk interesseert het me wat men ervan vindt, maar op dat moment dacht ik dat het de juiste beslissing was. Ik was ervan op de hoogte dat dit bij Vitesse speelde en het is ook besproken. Vitesse gaf na de wedstrijd aan dat ik dit goed heb gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen