Strootman leidt AS Roma naar overwinning in derby

4 december 2016, 17:03   Bijgewerkt: 4 december 2016, 17:29

Kevin Strootman heeft zondag opnieuw zijn waarde voor AS Roma bewezen. In de Romeinse derby tegen Lazio zorgde de Nederlandse middenvelder voor de openingstreffer. De bezoekers gingen uiteindelijk met een 0-2 overwinning terug naar huis.

Voor rust hielden Lazio en AS Roma elkaar in evenwicht, maar met nog ongeveer twintig minuten te spelen werd het lastig voor de thuisploeg nadat Danilo Cataldi de rode kaart kreeg voorgehouden nadat hij aan het shirt van Strootman trok. Even daarvoor was AS Roma al op voorsprong gekomen dankzij een treffer van diezelfde Strootman. Na balverlies van Lazio rondde de middenvelder keurig af. De thuisploeg kreeg goede kansen via met name Felipe Anderson en Ciro Immobile, maar gescoord werd er niet.

Ongeveer tien minuten na de rode kaart voor Cataldi gooide Roma de wedstrijd in het slot. Radja Nainggolan verdubbelde de score. Bij Lazio kwam Ricardo Kishna vijf minuten voor tijd nog binnen de lijnen als invaller, maar ook hij kon niets meer betekenen voor de thuisploeg. Door de overwinning komt AS Roma in puntenaantal gelijk met AC Milan. De club heeft echter een beter doelsaldo en neemt zo de tweede plaats over.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!