Manchester United laat zege glippen tegen Everton

4 december 2016, 18:59

Manchester United had zondag op bezoek bij Everton lange tijd geen moeite met de tegenstander. De ploeg van José Mourinho creëerde alleen zelf ook amper kansen, waardoor de voorsprong minimaal bleef. In de slotfase knokte de thuisloeg zich naar 1-1, nadat Marouane Fellaini een strafschop veroorzaakte.

Nog geen schot op doel viel er te noteren alvorens Zlatan Ibrahimovic vlak voor rust de score opende. De Zweed profiteerde van onnodig uitkomen van Maarten Stekelenburg bij een diepe bal, waarna hij door zijn oud-ploeggenoot werd gepasseerd. De bal viel via de lat en de paal uiteindelijk niet over de doellijn binnen.

Na rust had het al snel 2-0 kunnen zijn, toen Ander Herrara goed naar de bal kwam bij een voorzet van Michael Carrick. Maar zijn inzet spatte uiteen op de paal. Pas een goed kwartier voor tijd werd David de Gea voor het eerst echt getest. De doelman redde goed op een knal van Kevin Mirallas. De doelman had ook een antwoord op een kopbal van Enner Valencia, maar toch ging het mis voor de bezoekers.

Bij de net ingevallen Fellaini maakte tegen zijn oude club een overtreding, waarna Leighton Baines vanaf elf meter binnenschoot. De linkspoot had helemaal de held van de dag kunnen worden, toen hij een paar minuten later nog eens De Gea testte, maar de Spanjaard hield zijn ploeg overeind.