Botteghin speelde met slachtoffer: "Voel me nog verbonden"

4 december 2016, 23:29

Niet alleen Nathan van Vitesse kon dit weekend zijn vrienden van Chapecoense eren met een doelpunt. Ook Eric Botteghin speelde met een van de slachtoffers samen en de verdediger maakte tegen Sparta één van de zes treffers van Feyenoord.

"Ik was toen achttien jaar, maar ik voel me nog steeds verbonden", vertelt de Braziliaan in gesprek met Metro, die ook op andere manieren contact heeft met de betrokkenen. "Mijn vrouw zit in een Facebook-groep waarin spelersvrouwen ervaringen met elkaar uitwisselen. Ze geven elkaar bijvoorbeeld informatie over welke steden en clubs mooi zijn. Daardoor kende ze heel veel partners van spelers die om het leven zijn gekomen."

"Ik woon al mijn hele voetballoopbaan in Nederland, maar ik voel me nog echt een Braziliaan", vervolgt Botteghin. "Er zaten zó veel bekende namen in dat vliegtuig, ook journalisten. Dat maakt de impact van zo'n ramp alleen nog maar groter."

Tot slot had Botteghin nog een compliment in huis voor scheidsrechter Jochem Kamphuis die Nathan zaterdag geen geel gaf voor het uittrekken van zijn shirt tijdens zijn eerbetoon. "Dat vond ik heel mooi. Als scheidsrechter moet je zoiets kunnen aanvoelen. Klasse. Ik had helaas geen ondershirt, anders had ik ook zoiets kunnen doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen