Serero niet kapot te krijgen: "Interesse geeft energie"

5 december 2016, 07:58

Omdat Thulani Serero dit seizoen geen enkel perspectief meer heeft bij Ajax, mocht de 26-jarige middenvelder afgelopen zomer op zoek naar een nieuwe club. De Zuid-Afrikaan bleef echter in de Amsterdam ArenA en verdween daar volledig naar de achtergrond. Hij mocht niet meer meetrainen met de selectie van het eerste en kreeg vanuit de technische staf geen aandacht meer. Toch blijft Serero sterk, zo geeft hij aan in De Telegraaf.

Serero maakte afgelopen vrijdag zijn eerste speelminuten van het seizoen, in de uitwedstrijd van Jong Ajax tegen SC Cambuur (1-3 winst). "Ik ben mentaal niet te breken", zei hij na zijn optreden tegen bovengenoemde ochtendkrant. Hij kon afgelopen zomer last-minute naar het Cypriotische APOEL Nicosia. "Maar de interesse van Apoel kwam voor mij te laat. Het was de laatste dag van de transfermarkt. Ik kende de Cypriotische competitie en de club niet. En had nog met niemand van APOEL gesproken, dus er was nog lang geen akkoord. Er waren veel opties, maar mijn gevoel zei nee", zegt Serero over afgelopen zomer.

Door de situatie werd hij verbannen uit de eerste selectie en moest hij trainen met Jong Ajax. Bij de pakken neerzitten deed hij echter niet. "Ik kon thuis gaan zitten huilen, maar ik koos voor de andere optie: mijn hoofd omhoog houden en positief ingesteld blijven. Dat bewees ik met mijn doelpunt en goede spel ook bij de nationale ploeg van Zuid-Afrika, denk ik", aldus Serero. Hij mocht zelfs niet meer binnen het hek van De Toekomst parkeren. "Ik ben een heel sterk persoon en maak me daar niet druk om. Ik kan mezelf in de spiegel recht aankijken, want ik ben altijd goed geweest voor iedereen bij Ajax en heb altijd alles gegeven. Het ergste vond ik dat ik tijdens wedstrijden niet op het veld mocht staan. Dat deed me heel veel pijn."

Serero stelt dat hij de afgelopen tijd geen contact heeft gehad met de technische staf van Ajax 1. Hij lijkt eerder te praten met geïnteresseerde clubs, dan met de technische leiding van het eerste. "Dat Reading van Jaap Stam, Bordeaux en een aantal andere clubs belangstelling hebben getoond, zegt veel, denk ik. Die interesse doet me ook goed en geeft me nog meer de energie die ik nu nodig heb", besluit de Zuid-Afrikaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen