Van Hanegem: "Feyenoord moet de lat nog hoger leggen"

5 december 2016, 08:22

Als Feyenoord dit seizoen echt kampioen wil worden, dan moet de lat nog hoger worden gelegd. Althans, dat vindt Willem van Hanegem. De voormalig international zag zijn club in de 6-1 overwinning op Sparta Rotterdam uitstekend voor de dag komen.

"Vooraf dacht ik dat Sparta weleens zou kunnen verrassen tegen Feyenoord. Maar daar was echt geen enkele sprake van, Feyenoord was op alle fronten beter", zegt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Dat was in mijn ogen wederom te danken aan Karim El Ahmadi. De beste speler van Feyenoord. En ook eentje die ik in interviews vaak kritisch naar zichzelf en naar het elftal zie kijken", aldus De Kromme.

Hij vindt dat andere spelers hier een voorbeeld aan kunnen nemen. "Want na Feyenoord tegen Sparta kreeg ik het idee dat enkele spelers hun gram wilden halen op de media. Dirk Kuyt en Jens Toornstra vertelden dat ze de kritiek na de slechte wedstrijd tegen FC Utrecht hadden gebruikt als brandstof. Dat is hun goed recht hoor, hoewel de kritiek absoluut niet onterecht was. Maar als dat écht helpt, moeten we dus wekelijks scherp oordelen over de prestaties van Feyenoord", aldus Van Hanegem. "Want als de ploeg echt weer eens landskampioen wil worden, moet de lat nog hoger."

"Dat kan trouwens ook worden gezegd van PSV", vervolgt Van Hanegem. "Want dat de tegenstander, in dit geval Roda JC, die zogenaamde bus voor het eigen doel parkeert, dat weet ik nou wel. Die term, daar ben ik al een tijdje helemaal klaar mee. Maar het meest opvallende vind ik dat het al sinds mensheugenis is dat tegenstanders zich ingraven tegen topclubs. Die speel je dan negen van de tien keer kapot, als je écht goed bent. Maar dat is dit PSV niet. Absoluut niet zelfs. En al maanden niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen