Seedorf houdt het ook in China niet lang vol als trainer

5 december 2016, 08:37

De trainerscarrière van Clarence Seedorf komt nog niet echt van de grond. De voormalig middenvelder is voor de tweede keer de laan uitgestuurd. Na zijn behoorlijk snelle ontslag bij AC Milan in januari 2014 moet hij ook zijn biezen pakken bij Shenzhen FC. Als speler won Seedorf de Champions League met drie verschillende clubs, maar als coach wil het dus nog niet echt vlotten.

De Chinese tweedeklasser heeft officieel bevestigd dat Seedorf zijn congé heeft gekregen. De vervanger voor de voormalig speler van Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Internazionale, AC Milan en Botafogo stond meteen al klaar. Sven-Göran Eriksson, oud-bondscoach van Engeland, neemt het roer over bij Shenzhen FC. De 68-jarige Zweed was in China ook al actief bij Shanghai SIPG.

Het dienstverband in China heeft zodoende slechts vier maanden geduurd voor Seedorf. Hij kreeg de taak om Shenzhen FC vanuit de China League One naar het hoogste niveau te leiden, maar een negende plaats bleek het maximaal haalbare voor de Nederlandse trainer. Van de laatste tien wedstrijden won hij er maar één. Vier keer werd er gelijkgespeeld, vijfmaal werd er verloren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen