Derde kopdoelpunt voor Sanchez bij Ajax: "Blij met zege"

5 december 2016, 09:55

Door vroeg in de wedstrijd de 1-0 te maken dankzij zijn derde kopgoal van het seizoen, had Davinson Sanchez een belangrijk aandeel in de thuiszege van Ajax op FC Groningen. De 20-jarige Colombiaan had een brok in zijn keel toen er voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte in acht werd genomen voor de slachtoffers van de vliegramp, waarbij bijna het hele team van Chapecoense om het leven kwam.

Sanchez, die voor zijn overstap naar Ajax drie seizoenen actief was voor Atletico Nacional, de ploeg waartegen Chape zou aantreden in de finale van de Copa Sudamericana, zegt dat de stilte veel voor hem betekende. "We kunnen ons niet voorstellen hoeveel pijn de getroffen families moeten hebben. We kunnen niet veel voor hen doen, maar we kunnen ze wel laten zien dat we aan ze denken", laat hij na de wedstrijd weten aan Ajax TV. 

Over zijn doelpunt weet Sanchez dat deze op een belangrijk moment viel. "FC Groningen zat goed in de wedstrijd, om heel eerlijk te zijn waren ze op dat ogenblik eigenlijk beter dan ons. De goal hielp ons weer in het zadel. Lasse (Schöne, red.) bracht de bal goed voor bij de eerste paal, waar ik normaliter zou hebben gestaan. Ditmaal besloot ik echter om naar de tweede paal te gaan, waardoor ik het doel voor de derde keer dit jaar wist te treffen."

"Ik ben blij met de zege", zegt de Colombiaanse verdediger. "Het team heeft als collectief laten zien dat we onze doelen kunnen bereiken en bovendien ben ik erg gelukkig met het feit dat ik de ploeg bij heb kunnen staan met mijn doelpunt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen