Spaanse staat onderzoekt belastingontduiking Ronaldo

5 december 2016, 12:13

De Spaanse staatssecretaris van Financiën, Jose Enrique Fernandez de Moya, heeft aan Cadena COPE duidelijk gemaakt dat de staat de mogelijke belastingontduiking van Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo gaat onderzoeken. Vrijdag werd bekend dat de veelscorende steraanvaller liefst 63,5 miljoen euro zou hebben weggesluisd naar de Maagdeneilanden, aangezien hij daar amper belasting hoeft te betalen.

"We gaan onderzoek plegen, aangezien dat noodzakelijk lijkt", zei de beleidsbepaler. "De informatie waarover het ministerie beschikt komt overeen met dat wat in de media wereldkundig werd gemaakt." Naast Ronaldo zou ook voormalig ploeggenoot Mesut Özil gebruik maken van ingewikkelde constructies om belastingbetalingen te ontduiken. Ronaldo zou door het doorsluizen van het geld maar liefst 35 miljoen euro hebben 'bespaard'.

Afgelopen vrijdag maakte het EIC, een Europese vereniging van onderzoeksjournalisten waartoe ook het NRC Handelsblad behoort, bekend dat zij miljoenen documenten in handen heeft die beschikbaar zijn gesteld door Football Leaks.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen