Cocu recht rug: "Laten zien dat we goede profs zijn"

5 december 2016, 14:48

Hét moment van de waarheid in Europa vindt dinsdagavond plaats voor PSV, dat in het eigen Philips Stadion aantreedt tegen FC Rostov. De inzet is duidelijk: een ticket voor de knock-outfase van de Europa League. De winnaar van het treffen in Eindhoven grijpt deze. Hoewel de klap groot zou zijn als PSV het niet redt, toont coach Phillip Cocu zich geen doemdenker. Hij benadert het duel louter positief en ziet geen mogelijke teleurstelling, maar alleen een uitdaging.

Wat op de persconferentie in aanloop naar de clash met Rostov duidelijk werd, is dat er vooral sprake is van frisse moed bij Cocu. Ook al won PSV slechts drie van de laatste dertien wedstrijden, de trainer blijft positief en energiek. "Je moet altijd uitkijken naar dit soort wedstrijden. Je moet het niet te moeilijk maken of alleen maar gaan nadenken. Dan kan je niet functioneren. Dit zijn juist mooie wedstrijden. Er is natuurlijk druk, we moeten winnen. Maar het is ook een uitdaging om te laten zien dat we daartoe in staat zijn. Je moet hier energie van krijgen en er juist niet nerveus van worden."

Het is dan ook niet onlogisch dat Cocu vindt dat PSV niet te lang moet blijven stilstaan bij de teleurstellingen in de afgelopen periode. Ook niet bij de 0-0 tegen Roda JC van afgelopen zaterdag. "We moeten direct vooruitkijken en niet te lang blijven hangen in die wedstrijd. We treffen een andere tegenstander, met een andere manier van spelen. Tegen Roda hadden we zeventig procent balbezit, maar creëerden we weinig. Het wordt morgen doorslaggevend om wél kansen te creëren en vooral effectief zijn in de mogelijkheden die we krijgen. Je krijgt kansen, maar niet legio. We benaderen het als een mooie uitdaging en denken niet in als-scenario's. Als je op voorhand al uitgaat van een eventuele teleurstelling, kun je net zo goed thuisblijven. We gaan er alles aan doen. De kop moet niet naar beneden, maar omhoog. We moeten de rug rechten en laten zien dat we goede profs zijn."

Toch zal het een lastige klus worden, weet Cocu. "Rostov is een sterke tegenstander. Dat hebben ze laten zien niet alleen tegen ons, maar ook tegen Bayern München (3-2 winst, red.) laten zien. We weten wat hun kwaliteiten zijn. Ze kunnen heel direct spelen. Ze hebben goede aanvallers en een heel solide systeem. Ze hebben een duidelijke manier van spelen, die ze al een tijd hanteren. Dat is hun kracht. Het is een eenheid, zonder hele grote sterren. Ze zijn moeilijk te verslaan. Voor mij geen verrassing dat ze wonnen tegen Bayern München", stelt Cocu, die vertrouwen tankt uit de heenwedstrijd tegen de Russen. "We hebben daar bloot kunnen leggen dat je kansen kunt creëren tegen die ploeg. We hebben daar de overwinning laten liggen, door een strafschop te missen, maar dat duel moet ons houvast geven voor de wedstrijd van morgen. Zij zullen nu wel met een andere insteek spelen. Een gelijkspel is voor hun genoeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen