Waar kan PSV hoop uit putten voor de clash met Rostov?

6 december 2016, 12:32   Bijgewerkt: 6 december 2016, 16:53

Nee, een simpele opdracht zal het niet worden voor PSV. De Eindhovenaren moéten vanavond (dinsdag) in hun laatste Champions League-groepsduel van FC Rostov winnen om doorstroming naar de Europa League te realiseren. Hoewel de voortekenen weleens beter geweest zijn, tonen wij ons optimistisch door een aantal hoopgevende dingen op een rijtje te zetten.

Ook Rostov is zoekende

Over de vorm van PSV kunnen we kort zijn: het is de afgelopen tijd niet best wat de ploeg van coach Phillip Cocu laat zien. De dertien laatste optredens, te beginnen met de 2-2 bij Rostov, leverden slechts drie overwinningen (4V, 6G) op voor de Nederlandse titelverdediger. Dat gegeven biedt natuurlijk weinig hoop voor de laatste groepswedstrijd in de Champions League, maar wat veel mensen niet weten is dat voor Rostov precies hetzelfde geldt. Over de laatste dertien duels hebben de Russen namelijk precies niet zo veel (of weinig, beter gezegd) wedstrijden gewonnen.

De tweede helft in Rostov aan de Don

Als er één ding is waar PSV wel vertrouwen door kan tanken, dan is dat de heenwedstrijd tegen Rostov wel op 28 september wel. Het werd weliswaar 2-2 in Rusland, maar PSV was stukken beter dan het team van trainer Daniliants. Daarbij moet de kanttekening worden geplaatst dat dit eigenlijk alleen in de tweede helft het geval was. PSV mocht zich gelukkig prijzen met het feit dat het door tamelijk fortuinlijke goals van Davy Pröpper en Luuk de Jong 2-2 stond in de rust.

Het CSKA-gevoel

De druk voor het cruciale duel met Rostov is enorm voor PSV, maar het team van Cocu weet wel hoe het moet. Denk bijvoorbeeld aan vorig jaar. Toen moést er in eigen huis in het laatste groepsduel ook van een Russische tegenstander geworden worden in de Champions League. Hoewel bij het treffen met CSKA Moskou toen overwintering in de CL op het spel stond en de inzet tegen Rostov dus wat minder hoog is, lijken de belangen en kansen op elkaar.

Verder goed om te weten

– Keeper Soslan Dzhanayev en middenvelder Aleksandr Yerokhin zijn niet helemaal okselfris bij Rostov.

– Rostov scoorde dit seizoen slechts negentien keer in zeventien competitieduels.

– PSV heeft een positieve thuisbalans tegen Russische clubs: drie zeges, nul gelijke spelen en twee nederlagen.

– In de CL-play-offs tegen Ajax oogde Rostov in Amsterdam bij tijd en wijlen ook kwetsbaar.

Positieve benadering

Het is door het scenario in het duel van vorig jaar met CSKA Moskou niet gek dat Cocu er nu weer op hamert dat PSV niet moet uitgaan van een eventuele teleurstelling, maar kansen moet zien. Daarom, en omdat het Nederlandse voetbal een succesje van PSV vanavond héél goed kan gebruiken, benaderen wij deze voorbeschouwing ook positief. Want natuurlijk zijn er ook genoeg redenen te bedenken waarom PSV het niet zou redden, zoals de blessuregevallen (Jorrit Hendrix, Andrés Guardado, Jürgen Locadia en Jetro Willems), de defensieve kracht van Rostov of het gebrek aan scorend vermogen en vorm bij PSV. Als PSV overigens verliest, dan is een evenaring van haar slechtste CL-campagne sinds het seizoen 1992/1993 een feit. Laten we hopen op een goede afloop.

Het duel tussen PSV en Rostov is vanaf ongeveer 20.30 uur live te volgen op FCUpdate.nl.

[photo,102804,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen