Van Zweden wil ADO Den Haag met 'ADO-mensen' overnemen

6 december 2016, 16:39   Bijgewerkt: 6 december 2016, 16:52

Mocht ADO Den Haag de aangespannen rechtszaak tegen grootaandeelhouder Hui Wang winnen, dan staat John van Zweden klaar om de club over te nemen. De Haagse ondernemer verkocht in april zijn aandelen van Swansea City en wil nu samen met een aantal 'ADO-mensen', als Dick Advocaat, Rob Janssen en Martin Jol, de boel in handen krijgen.

"Als Wang op 15 december in het ongelijk wordt gesteld, ga ik de dag erna de koppen bij elkaar steken om ADO Den Haag in handen van supporters te krijgen", zo vertelt Van Zweden op het NPO 1-radioprogramma De Nieuws BV. Hij benadrukt dat hij de hulp van Advocaat en consorten echt nodig zal hebben. "Ook ik ben niet kapitaalkrachtig genoeg om de club in mijn eentje te redden. Maar ik beloof dat het goed gaat komen met ADO."

Dat hij het niet alleen gaat doen heeft onder andere met Joop Munsterman bij FC Twente en Karel Aalbers bij Vitesse, die daar de mist ingingen. "Dat waren ook mensen met echt een clubhart, maar zij kunnen nu de stad niet meer in."

Hoeveel Van Zweden en zijn companen dan zullen investeren, kan hij nog niet precies zeggen. "Het ligt eraan voor hoeveel geld de aandelen vrijgegeven worden. Maar als tien man er 500.000 euro instopt, denk ik dat we gered zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen