Bosz laat Schöne en Sánchez thuis voor duel met Luik

6 december 2016, 17:44   Bijgewerkt: 6 december 2016, 18:04

Lasse Schöne en Davinson Sánchez krijgen aanstaande donderdag sowieso rust. Het Ajax-duo is door trainer Peter Bosz buiten de selectie gelaten voor het laatste groepsduel in de Europa League uit bij Standard Luik. Ook Daley Sinkgraven en Bertrand Traoré behoren niet tot de achttien. 

Van de laatste twee is dat logisch. Sinkgraven liep afgelopen zondag tegen FC Groningen (2-0 zege) een kneuzing aan zijn enkel op, terwijl Traoré het duel compleet miste. De aanvaller kampt met een blessure aan het bovenbeen. Over de precieze duur van zijn revalidatie is nog niets bekend.

Opvallend is verder dat Richedly Bazoer achterblijft in Amsterdam. De middenvelder staat volgens de geruchten voor een transfer, maar zat de voorbije weken wel gewoon steeds bij de selectie. Wat de reden voor zijn absentie is, is niet bekend. Overigens is Davy Klaassen er wel weer bij, hij zat afgelopen weekend een schorsing uit. 

Bosz kondigde eerder al aan tegen Standard Luik veel andere jongens een kans te geven, net zoals in het vorige duel tegen Panathinaikos. Ajax is immers toch al zeker van de koppositie in de groep. Zodoende lonkt er speeltijd voor onder anderen Diederik Boer, Kenny Tete, Heiko Westermann, Matthijs de Ligt, Jairo Riedewald, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Anwar el Ghazi en Mateo Cassierra. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen