Inspiratieloos PSV vroegtijdig klaar in Europa

6 december 2016, 22:41

PSV is er niet in geslaagd om een ticket voor de Europa League binnen te halen. In het eigen Philips Stadion had het - zoals vaker dit seizoen - grote problemen met scoren, terwijl er een overwinning nodig was tegen Rostov. Het bleef bij 0-0.

De ploeg van Philip Cocu kon zich een betere generale repetitie wensen dan het doelpuntloze gelijkspel op bezoek bij Roda afgelopen weekend. PSV is al weken uit vorm. Het probleem ligt niet zozeer achterin, waar zelden een goal wordt weggegeven, maar in de linies daarvoor: er wordt te weinig gevaar gecreëerd.

Ook tegen Rostov begon PSV weer stroef. Davy Pröpper, normaal gesproken een van de belangrijkste schakels op het veld bij de Eindhovenaren, leverde tot drie keer toe zomaar de bal in. In de punt van de aanval liep Luuk de Jong zoals gewoonlijk genoeg, maar niet echt effectief. Hij verslikte zich regelmatig in een kaats of een aanname.

Rostov vond het allemaal prima en liet PSV het initiatief nemen. Dankzij de verrassende zege op Bayern München vorige maand (3-2) had het voorafgaand aan het duel drie punten meer dan de thuisploeg. De Russen hadden dus genoeg aan een gelijkspel en probeerden er zo nu en dan alleen uit te komen via de counter, een typerende kwaliteit van Rostov.

Dat lukte de bezoekers niet, maar ze gaven achterin ook weinig weg. Met elf man achter de bal kwam PSV er maar niet doorheen. Vaak werd het dan uiteindelijk met een steekpass of hoge bal geprobeerd, zonder succes. In het eerste uur loste PSV in totaal vijf schoten waarvan er geen één op doel was. Rostov-keeper Soslan Dzhanayev werd maar niet getest.

Totdat Cocu ging wisselen. Terwijl een groot deel van de aanwezige PSV-aanhang het niet eens was met het inbrengen van Siem de Jong voor Oleksandr Zinchenko, kreeg hij al snel een grote kans uit een voorzet van een andere invaller, Luciano Narsingh. Bart Ramselaar, die wél een goeie wedstrijd speelde, leek even later alsnog de 1-0 te maken. Toch ging het feest niet door; Vladimir Granat haalde de bal nog voor de lijn weg.

In de absolute slotfase, toen PSV nog een paar corners kreeg en ook Jeroen Zoet in de zestienmeter te vinden was, leek de bal toch nog binnen te vallen en werd er veel geduwd en getrokken. Maar hij viel niet en PSV eindigt als laatste in de groep.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen