Analyse: grote contrasten voor PSV in Champions League

7 december 2016, 13:37   Bijgewerkt: 7 december 2016, 13:52

Dinsdagavond betekende het teleurstellende 0-0 gelijkspel tegen FC Rostov Europese eliminatie voor PSV, dat een jaar geleden in het begin van december juist succes boekte in de Champions League. Een 2-1 overwinning op CSKA Moskou betekende destijds overwintering in het miljoenenbal. FCUpdate.nl analyseert het afglijden van PSV in de Champions League.

De selectie van FC Rostov stond dinsdagavond rond de klok van half elf lachend en klappend feest te vieren voor het uitvak in het Philips Stadion. Op de gele shirts van de spelers zaten hier en daar wat moddervlekken, maar de spelers zagen er niet uit alsof ze net een loodzware wedstrijd hadden meegemaakt. Dat was ook niet zo. Hoewel PSV moest winnen van de Russen om het zo belangrijke Europa League-ticket te grijpen, slaagde de thuisploeg er niet in om het de nummer zeven van Rusland in verlegenheid te brengen.

De prestaties van PSV in dit seizoen staan bijna haaks op die van vorig jaar. In een groep met VfL Wolfsburg, Manchester United en CSKA Moskou eindigde het team toen als tweede met tien punten. Dit jaar kwam de ploeg van Cocu in de groepsfase niet verder dan twee punten, gehaald tegen Rostov. Wat opvalt is dat de Eindhovense ploeg het in thuiswedstrijden met name moeilijk had in deze campagne. Van Bayern München werd kansloos verloren, terwijl ook Atlético Madrid een maatje te groot was in Eindhoven. Ook Rostov bleek voor PSV een niet te nemen horde (0-0). Vorig jaar was het Philips Stadion juist vruchtbare grond voor PSV in Europa, aangezien het team in haar vier thuisduels ongeslagen wist te blijven en het slechts twee tegendoelpunten kreeg.

Bovendien zijn de verhoudingen in de spelersgroep dit seizoen compleet anders. Waar Davy Pröpper vorig jaar door de aanwezigheid van onder meer Guardado kon uitblinken, moet hij nu nieuwkomers Ramselaar en Oleksandr Zinchenko bij de hand nemen. Ook stond er vorig jaar met Maxime Lestienne een ervaren aanvaller in de ploeg, een type dat dit seizoen niet in de selectie van PSV zit. 

Had De Jong die kans benut, dan had de vlag er bij PSV natuurlijk totaal anders bijgehangen. Nu moet de club uithuilen en opnieuw beginnen en in de competitie alles uit de kast halen om volgend seizoen weer in de Champions League te mogen spelen. Dat gaat, gezien de zes punten achterstand op Feyenoord en Ajax, al lastig genoeg worden voor PSV.

Door: Remco Jacobi [photo,103108,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen