Brands: "Deel spelersgroep voldoet niet aan verwachtingen"

7 december 2016, 15:23

Daags na de uitschakeling van PSV in Europa probeert technisch manager Marcel Brands een oorzaak te vinden voor de mindere prestaties van de Eindhovenaren dit seizoen. Hij concludeert dat er niet één duidelijke reden is, maar stelt wel dat niet alle spelers voldoen aan de verwachtingen.

"Natuurlijk zijn er excuses aan te voeren, mis je bepaalde spelers door blessures. Maar daar hebben we nooit over gezeurd en dat gaan we nu ook niet doen", aldus Brands in gesprek met de NOS. "We brengen niet wat men van PSV mag verwachten. De nieuwe spelers leveren wél goede energie, maar de groep die er al was, voldoet niet aan de verwachtingen van de afgelopen twee jaar."

Het is dan ook niet de bedoeling dat PSV in de winterstop paniekaankopen gaat doen. "We selecteren ieder jaar door, maar daar moet je ook een beetje geluk bij hebben. Voor Luciano Narsingh en Jetro Willems kwam de juiste club er niet. Dan is er niet veel keus. En als iedereen fit is, zijn er middenvelders genoeg. Als je een aanvaller haalt, is er ook één die dan niet meer speelt", stelt Brands, die laat weten dat de positie van Phillip Cocu in ieder geval niet in gevaar komt. "Dat lijkt me niet, geen discussie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen